Dead BlackBox?

Moderator: AdminGroup

tecman69
Posts: 33
Joined: Thu Dec 08, 2016 6:46
Been thanked: 11 times

Dead BlackBox?

Postby tecman69 » Tue Apr 03, 2018 11:24

I was preparing to order the MCG-Pro for my early v1 Gunfighter and went to flash the BB for the KG12 as I've done a few times already but the Blackbox won't take it. It gets a few yellow bars across and BB blue light turns solid and it dies. Shows as a bare boot NJoy device with no name or version.

I ran it as admin, I ran ZBootloader, I reset BB, tried to set to defalut, but nothing works. Seems BB is dead. Can I fix it or should I bury it?

Thanks,
tecman69

User avatar
rrohde
Posts: 529
Joined: Thu Oct 08, 2015 9:28
Location: Oklahoma, USA
Has thanked: 511 times
Been thanked: 198 times

Re: Dead BlackBox?

Postby rrohde » Tue Apr 10, 2018 0:14

Pinging UIV and AeroGator. Can you please help? Thanks.
VKB North America
https://VKBControllers.com

tecman69
Posts: 33
Joined: Thu Dec 08, 2016 6:46
Been thanked: 11 times

Re: Dead BlackBox?

Postby tecman69 » Wed Apr 11, 2018 17:54

Hey Support!? It's been over a week for what should be a simple fix for this problem, and there has been no response from anyone other than North American sales. If I'm screwed, please at least let me know. I am not your typical dumb user. I am the "user" that found and solved the only hardware defect on the first round of Gunfighters, that being the too long housing screw that rubbed the cam causing it to stick for many other "users".

Sooo, if you don't have a current fix, I would more than happy to work with technical support to solve this.

tecman69

Ron61
Posts: 1007
Joined: Tue Jan 15, 2013 23:56
Location: г.Минск
Has thanked: 19 times
Been thanked: 194 times

Re: Dead BlackBox?

Postby Ron61 » Wed Apr 11, 2018 18:57

Need more information to clarify the problem. Show screenshots from the configurator and the bootloader. I do not think it's necessary to explain that they should not be launched simultaneously?

tecman69
Posts: 33
Joined: Thu Dec 08, 2016 6:46
Been thanked: 11 times

Postby tecman69 » Thu Apr 12, 2018 23:10

OK Ron, here are the screenshots:

1) DevCFG after failed flash showing no lights on BB:
Image

2) Zbootloader on start:
Image

3) Zbootloader after flash attempt showing single blue light on BB:
Image

Ron61
Posts: 1007
Joined: Tue Jan 15, 2013 23:56
Location: г.Минск
Has thanked: 19 times
Been thanked: 194 times

Re: Dead BlackBox?

Postby Ron61 » Fri Apr 13, 2018 0:03

I ask you to pay attention to some details:
1. in the "locomotive" is highlighted in red specifically - Attention! For firmware larger than 64k you need Z-Bootloader v1.10 !!!
You use an earlier firmware 1.92.1 and its weight does not exceed 64KB - then you need to flash it with another, old, Z-bootloader 0.95-97.

2.or use a newer firmware, for example, 1.93E with the new Z-bootloader 1.13. Take everything from the "locomotive". In this case, you should use the corresponding configurator, for example, v.0.85.29.

3. on idle Led should not be paid attention when starting Z-bootloader - this is normal, after the firmware everything will fall into place and will work as it should.

Follow these tips and you will succeed.

tecman69
Posts: 33
Joined: Thu Dec 08, 2016 6:46
Been thanked: 11 times

older Z-bootloader

Postby tecman69 » Fri Apr 13, 2018 20:04

Thanks for the reply Ron. Per your directions, I have looked through every FTP folder I can find but 1.11 is the only version of ZBootloader in them. Please provide me a link to "Z-bootloader 0.95-97" that you said I must have to load the current 1.92 firmware.

thanks,
tecman69

Ron61
Posts: 1007
Joined: Tue Jan 15, 2013 23:56
Location: г.Минск
Has thanked: 19 times
Been thanked: 194 times

Re: Dead BlackBox?

Postby Ron61 » Fri Apr 13, 2018 21:54

I would advise you to upgrade to a new firmware, but since there is no such desire, you can download it from here. Everything is being improved, so the old version disappeared from FTP.

tecman69
Posts: 33
Joined: Thu Dec 08, 2016 6:46
Been thanked: 11 times

Re: Dead BlackBox?

Postby tecman69 » Fri Apr 13, 2018 23:02

OK, I ran 1.92.1 firmware with the zbootloader you gave me and screenshot:
Image

I do not have a problem upgrading to a new firmware as you mentioned. But this is the newest version that I can find on FTP:
BB_GF_v1_92_1.zip 18-Jan-2018 09:42

If you will provide me a link to the right firmware for my GF-v1 KG12, I will be glad to run it. I just want the Blackbox to wake up.

Ron61
Posts: 1007
Joined: Tue Jan 15, 2013 23:56
Location: г.Минск
Has thanked: 19 times
Been thanked: 194 times

Re: Dead BlackBox?

Postby Ron61 » Fri Apr 13, 2018 23:25

This ancient video will help you navigate in the right direction, I adhere to this algorithm from the beginning of acquaintance with VKB products.
At the last screenshot, although the lamp is green, but the inscription says - the device is not ready, firmware is not possible. This needs to be corrected.
References to the extreme software are here and here.

tecman69
Posts: 33
Joined: Thu Dec 08, 2016 6:46
Been thanked: 11 times

Re: Dead BlackBox?

Postby tecman69 » Tue Apr 17, 2018 13:41

The video wasn't much use, but I set .ini to developer and show the result here:
Image
I could find no .cfg for the gunfighter like for the gladiator in the video. But as you can see, there is no data in "Settings".

So I ran the newest ZBootlader and the screenshot follows. Again the blue light on the BB comes on solid.
Image

Follows a screenshot of the newest files I ran from your links.
Image

It still appears the blackbox is dead. Please advise.

StandingCow
Posts: 20
Joined: Mon Dec 19, 2016 21:42
Has thanked: 4 times
Been thanked: 7 times

Re: Dead BlackBox?

Postby StandingCow » Tue Apr 17, 2018 14:04

The lack of support is getting worrying... I have seen nothing from VKB with the exception of Rrohde... Did you open a support ticket tec?

User avatar
Victorus
Posts: 1039
Joined: Wed Sep 21, 2011 13:25
Has thanked: 162 times
Been thanked: 134 times

Re: Dead BlackBox?

Postby Victorus » Tue Apr 17, 2018 16:32

I suppose you have not z-bootloader and vkbdevcfg running simultaneously? that is prohibited. I saw your screenshot of vkbdevcfg with v00.56 device.
Let`s try from the bginning.
Save z-bootloader (1.13) and vkbdevcfg (0.85.29) in the same folder.
Launch vkbdevcfg.exe. If you see VKBsim Gunfighter ..., press Bootloader button. vkbdevcfg.exe will be closed. If not - close it! z-bootloader will run automatically. Open file, press flash it.

If you see v00.56, close vkbdevcfg.exe and launch z-bootloader. Try to press reset button. What will you see?

Ron61
Posts: 1007
Joined: Tue Jan 15, 2013 23:56
Location: г.Минск
Has thanked: 19 times
Been thanked: 194 times

Re: Dead BlackBox?

Postby Ron61 » Tue Apr 17, 2018 18:59

After all unsuccessful attempts to upgrade the firmware, it is necessary to reconnect the USB cable. And after this operation, run the configurator and provide a screenshot of the main window.

tecman69
Posts: 33
Joined: Thu Dec 08, 2016 6:46
Been thanked: 11 times

Re: Dead BlackBox?

Postby tecman69 » Tue Apr 17, 2018 19:23

OK Ron, replugged usb ran devconfig and it now shows the device but no data in lower section.
Image

Ran Zbootloader and got the same solid blue light.
Image

Box still dead...


Return to “Technical Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest