How to use MCG-Pro POV 2?

Moderator: AdminGroup

Degorth
Posts: 7
Joined: Mon Jan 08, 2018 22:29
Been thanked: 1 time

How to use MCG-Pro POV 2?

Postby Degorth » Mon Jan 08, 2018 22:41

Hello! Just recently got my MCG-Pro and I'm trying to figure out how to activate POV 2. I assume this is controlled by the GATE CONT/УПРДВ СТРОБ ministick, but I can't seem to get it to work in VKBDevCfg-C (v0.83.85). I'm running the Gunfighter Mk.I (Firmware v1.917), so I can't use the Wizzo software if that has the option. Any help is appreciated, thank you!

RecklessPrudence
Posts: 51
Joined: Mon Aug 22, 2016 18:11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 19 times

Re: How to use MCG-Pro POV 2?

Postby RecklessPrudence » Wed Jan 10, 2018 12:48

I've got the same problem. I set POV2 to use axes 5 & 6 and Virtual Controller 2, but it doesn't matter if I set the hat to On/Off or Always On, I can't get it to show responses on the Test tab.

david_wi
Posts: 67
Joined: Sun Sep 25, 2016 9:38
Has thanked: 20 times
Been thanked: 11 times

Re: How to use MCG-Pro POV 2?

Postby david_wi » Wed Jan 10, 2018 14:44

Me too not understanding what to do with this slider/hat.(I mean the one under the red button)
I am trying to assign it for the Mixture or Propeller in flight simulator, but it will not carry out the function.
Have the MK.II MCG Pro.

Qyv10
Posts: 13
Joined: Wed Jan 10, 2018 18:08

Re: How to use MCG-Pro POV 2?

Postby Qyv10 » Fri Jan 12, 2018 3:44

If I remember correctly when I was trying to get mine to work axis 5 and 6 are the relative mode axis for the master mode stick. Top center one.
I set mine by accident to relative mode then looked in the test tab and saw them move.
POV 2 would be nice but the game I play can use an axis as a button directly so no need for me to have POV 2 working.

Skoop
Posts: 6
Joined: Fri Feb 24, 2017 7:10
Been thanked: 1 time

Re: How to use MCG-Pro POV 2?

Postby Skoop » Thu Jan 25, 2018 22:18

I'm interested in this question as well. My POV 2 I assume is the Gate Cont hat. I see responses for it in the axis test page, but when I change to the button test page the POV2 has no response as a POV hat. I can get the Master Mode stick to switch between POV1 and relative stick(trimmer) mode with the short and long presses, but no such luck with POV2 / Gate Cont.

How do I get the POV2 / Gate Cont stick to function as a normal POV for POV2 and not function as a axis. This is necessary because some sims will not let you assign buttons to axis like IL2 BOS.

david_wi
Posts: 67
Joined: Sun Sep 25, 2016 9:38
Has thanked: 20 times
Been thanked: 11 times

Re: How to use MCG-Pro POV 2?

Postby david_wi » Fri Jan 26, 2018 11:43

I use the pov2 for zoom and the button pressed for engine start.
The pov2 will not act as pov1.VKB need to make changes to this button asap. :idea:

Skoop
Posts: 6
Joined: Fri Feb 24, 2017 7:10
Been thanked: 1 time

Re: How to use MCG-Pro POV 2?

Postby Skoop » Fri Jan 26, 2018 20:59

I figured out how to make the Gate Cont hat perform as a regular 4 button hat. I had to just tinker with it and read the new manual that just released yesterday. Now It performs great in IL2 and DCS.

david_wi
Posts: 67
Joined: Sun Sep 25, 2016 9:38
Has thanked: 20 times
Been thanked: 11 times

Re: How to use MCG-Pro POV 2?

Postby david_wi » Fri Jan 26, 2018 21:05

Good news :D

Degorth
Posts: 7
Joined: Mon Jan 08, 2018 22:29
Been thanked: 1 time

Re: How to use MCG-Pro POV 2?

Postby Degorth » Mon Jan 29, 2018 3:13

For anyone looking for how to do this, here's how.

You must set POV2 to LoRes 8w, then set the X axis to 6 and the Y axis to 5, and set Active to Always. Additionally, depending on your preference, you can set Active to On/Off so that the POV can be enabled/disabled by a button set as a uStick Switch pointing to POV2. I have included a picture showing the basic POV2 setup using Gate Cont.

VKBDevCfg-C_2018-01-28_19-06-18.png

david_wi
Posts: 67
Joined: Sun Sep 25, 2016 9:38
Has thanked: 20 times
Been thanked: 11 times

Re: How to use MCG-Pro POV 2?

Postby david_wi » Mon Jan 29, 2018 21:05

[quote="Degorth"]For anyone looking for how to do this, here's how.

You must set POV2 to LoRes 8w, then set the X axis to 6 and the Y axis to 5, and set Active to Always. Additionally, depending on your preference, you can set Active to On/Off so that the POV can be enabled/disabled by a button set as a uStick Switch pointing to POV2. I have included a picture showing the basic POV2 setup using Gate Cont."


Followed your instructions and can see the pov2 in the test screen, but in the flight sim(P3D V4) it appears as button numbers not hat2

Thanks, David


Return to “Technical Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests