Shift Button

Moderator: AdminGroup

heloguy
Posts: 6
Joined: Thu Dec 21, 2017 6:39
Has thanked: 2 times

Shift Button

Postby heloguy » Thu Dec 21, 2017 6:41

Is there a way to use the button mapper to make one of the buttons on my WH grip a shift button? Specifically, the NWS button. I'm using a GF Pro with a WH grip.

User avatar
Victorus
Posts: 985
Joined: Wed Sep 21, 2011 13:25
Has thanked: 149 times
Been thanked: 125 times

Re: Shift Button

Postby Victorus » Thu Dec 21, 2017 10:16

Yes, of cource!
Do you use VKB configuration utility VKBdevcfg.exe? If no download it.
Launch (joystick must be connected). Open Profile - Buttons - Physical layer tab.
_Buttons_tab.png

This is an example of simple buttons.
Check Poll and press joystick button, you want to be Shift. You will see red dot in its cell. Click this cell. Button mapping wizard dialog appears.
_BMW.png

Select SHIFT from combobox. Press Set button on action tab. Controller will restart and after that your buntton will work as button modifier. More information you can get from user guide https://yadi.sk/d/7FMUBTQa3Q9uH5.
Official software and firmware files you can find here http://ftp.vkb-sim.pro.
Up-to-date betas (working, tested)):
Configurator https://drive.google.com/drive/folders/0B1WRiD1czmcHMVBEcVQ0dndyNG8,
Firmware https://drive.google.com/drive/folders/0B1WRiD1czmcHbklBX2hMSEN0bzA?usp=sharing.
If you will have additional questions or troubles please show screenshots of Global - Common tab and Global - external one.

Good luck!

PS
My pictures show an example. I use Mamba controller. You controller name will be another. Also your cell number (button line number) willl not be the same.

heloguy
Posts: 6
Joined: Thu Dec 21, 2017 6:39
Has thanked: 2 times

Re: Shift Button

Postby heloguy » Thu Dec 21, 2017 16:24

Thanks a lot for the reply, this is great!

User avatar
Victorus
Posts: 985
Joined: Wed Sep 21, 2011 13:25
Has thanked: 149 times
Been thanked: 125 times

Re: Shift Button

Postby Victorus » Thu Dec 21, 2017 16:59

Any questions are WELCOME))

zenmonkey
Posts: 18
Joined: Wed Feb 01, 2017 8:35
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: Shift Button

Postby zenmonkey » Wed Jan 10, 2018 5:06

Is shift usable across devices. Can the we use a button on stick as shift for another VKB stick?

User avatar
Victorus
Posts: 985
Joined: Wed Sep 21, 2011 13:25
Has thanked: 149 times
Been thanked: 125 times

Re: Shift Button

Postby Victorus » Wed Jan 10, 2018 9:04

zenmonkey wrote:Is shift usable across devices. Can the we use a button on stick as shift for another VKB stick?

Once again - yes, of course))) If they are connected via BUS.

RecklessPrudence
Posts: 51
Joined: Mon Aug 22, 2016 18:11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 19 times

Re: Shift Button

Postby RecklessPrudence » Wed Jan 10, 2018 13:20

EDIT: Nevermind, got it working.

zenmonkey
Posts: 18
Joined: Wed Feb 01, 2017 8:35
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: Shift Button

Postby zenmonkey » Wed Jan 10, 2018 17:59

Victorus wrote:
zenmonkey wrote:Is shift usable across devices. Can the we use a button on stick as shift for another VKB stick?

Once again - yes, of course))) If they are connected via BUS.

What type of cable is used for BUS?


Return to “Technical Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests